Dörfler "W.E. Dörfler" Master Series viool 4/4, pernambuco

vioolstrijkstok 4/4, pernambuco, Parijs oog, achthoekig. Voor zeer veeleisende muzikanten van hoog niveau. Uitstekende kwaliteit A pernambuco stick, 30 jaar onberispelijke opslag en gedroogd. Uitstekende elastomechanische eigenschappen. Een boog is voor de muzikant net zo belangrijk als het instrument dat hij tot leven wil brengen. De geluidskwaliteit van een snaarinstrument kan alleen worden bereikt als beide componenten overeenkomen. Master Bows W.E. Dörfler.

Voor pernambuco-bogen van Dörfler worden alleen geselecteerde houtsoorten gebruikt, die ongeveer 30 jaar perfect zijn bewaard en gedroogd. Dankzij zijn, ondanks grote hardheid en dichtheid, uitstekende elastomechanica is deze houtsoort de eerste, of zelfs de enige, keuze voor het maken van bogen op hoog niveau.

Pernambuco hout komt uit het noorden en midden van oost Brazilië. De boom waaruit hij gewonnen is, heet Caesalpinia echinata, ook wel Pau Brasil genoemd.

Grote inzet vor duurzaamheid : deze zeldzame boomsoort staat sinds juni 2007 onder Cites 2*, waardoor de export met veel meer inspanning wordt gedekt dan voorheen. Dörfler is lid van de I.P.C.I. organisatie die zorgt voor de herbebossing van deze waardevolle boomsoort. Omdat de bomen echter erg langzaam groeien, zal het enige tijd duren voordat ze kunnen worden gebruikt voor het maken van bogen.

450,00 €